Discussieavond over subsidies op de woningmarkt
datum: 14 november 2019 20:00
plek:

Het thematisch netwerk wonen nodigt u van harte uit voor de discussieavond op donderdag 14 november. Tijdens deze avond gaan we graag met u en een expert-pannel in gesprek over subsidies op de woningmarkt. Het panel wordt gevormd door:

 

  • Arjen Gielen, directeur Nationale Hypotheek Garantie
  • Arjan Vliegenthart, directeur Nibud
  • Daniël Koerhuis, VVD-kamerlid

 

De avond zal geleid worden door Joris Zevenbergen (sociaal geograaf en presentator politiek café Libertijn).

 

 

Deze zomer verscheen een onderzoek van het CBS waarin werd geconcludeerd dat de welvaart op de woningmarkt is toegenomen door afbouw van subsidies (https://www.cpb.nl/ex-post-effecten-woningmarktmaatregelen). Dit komt doordat de woonbeslissing minder wordt bepaald door de fiscale behandeling van huur vs koop en daardoor de individuele woonwensen leidend worden. De vraag is nu: Hoe verder?

 

 

Vanuit verschillende kanten klinkt een roep om verdere verlaging van de hypotheekrenteaftrek. Tegelijkertijd is het niet alleen de koopwoningmarkt waarin subsidies een belangrijke rol spelen. Sociale verhuur, zowel aan de huurders als ook corporaties zijde, wordt ook gesubsidieerd. Het gevolg: een woningmarkt waarin veel gekocht wordt, veel sociaal wordt verhuurd, maar weinig ruimte is voor vrije verhuur en voor middeninkomens. Is dat een goede en wenselijke verdeling?

 

 

Over deze en andere vragen gaan we graag met u en ons expert-panel in gesprek! Aanmelden kan via mijnvvd.nl Wees er snel bij want het aantal plaatsen is helaas beperkt. Bij de inschrijving vragen we een kleine bijdrage (5 euro) voor de locatie en natuurlijk een hapje en een drankje. Niet VVD-leden zijn ook van harte welkom, dus stuurt u deze uitnodiging gerust door. Ook zij kunnen zich via mijnvvd.nl inschrijven.

 

 

Datum: 14 november 2019

Tijd: inloop vanaf 19.30, discussie 20.00-21.30, borrel tot 22.00

Locatie: Millers, Plein 10A, 2511 CR Den Haag

 

Hopelijk tot 14 november!

Help ons Nederland te verbeteren.
In gesprek met onze Kamerleden? Kom langs in de Tweede Kamer.
meld je aan
Meedoen met de VVD?
Word lid
Kan ik u misschien ergens mee helpen?
Wil jij hier over mee praten?
Ja, ik doe mee