profile-avatar
Arno Rutte
Tweede Kamerlid
Cure, Zorgverzekeringswet, Zorgtoeslag en pakketbeheer, Curatieve zorg, Drugs, Toezicht voedselkwaliteit en NVWA, Genees- en hulpmiddelen, Gezondheidsbescherming, Infectieziektebestrijding, Kwaliteitsbeleid, Toezicht, CBG, RIVM, Kennis- en informatiestructuur

Arno Rutte werd in 1972 geboren in Hengelo. Hij groeide op in Haaksbergen en woont inmiddels alweer lange tijd met veel plezier in Groningen. Voor hij in 2012 Tweede Kamerlid werd, werkte hij onder meer voor zorgverzekeraar Menzis. Daar zette hij een dialoogplatform op waarin klanten en medewerkers dagelijks met elkaar spreken om de zorg te verbeteren. Arno is getrouwd en heeft twee dochters.

 

Arno, wat wil jij als Kamerlid bereiken voor de zorg in Nederland?

Ik wil dat iedereen in Nederland toegang heeft tot de allerbeste zorg. Daarvoor moeten we de zorg zo slim mogelijk dicht bij huis organiseren. Als dat lukt houden we zorg beschikbaar én betaalbaar voor iedereen. Daar wil ik voor knokken.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Ik ben begaan met anderen, kan goed analyseren en kan dingen goed verwoorden. Tegelijkertijd ben ik een beetje ongeduldig en raak ik soms té betrokken.

 

Waarom ben jij een goede volksvertegenwoordiger?

Dat is natuurlijk aan anderen om te beoordelen, maar ik doe er wel alles aan om dat te zijn. Ik spreek dagelijks met veel mensen die betrokken zijn bij mijn portefeuilles en ik leg veel werkbezoeken af. Ik wil mijn kennis zo veel mogelijk uit de praktijk halen. Want volksvertegenwoordiger ben je niet voor vergaderstukken, maar voor mensen.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Als ik de tijd heb, zing ik graag in mijn rock ’n roll-band ‘Harige Harry en de Ladyshavers’. Daarnaast vind ik het heerlijk om twee keer per week een stuk hard te lopen.

Volg Arno
Wat zou jij Arno willen vragen?
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
In gesprek met onze Kamerleden? Kom langs in de Tweede Kamer.
meld je aan
Heb je een vraag? App ons!