profile-avatar

Klaas Dijkhoff.

Fractievoorzitter
Klaas Dijkhoff werd in 1981 geboren in het Duitse Soltau. Via Eindhoven en Tilburg kwam hij in zijn huidige woonplaats Breda terecht. Voor hij in 2010 Tweede Kamerlid werd, was hij onderzoeker en docent aan de Universiteit Tilburg en gemeenteraadslid in Breda. Ook had hij een eigen bedrijf in juridisch advies en IT-ondersteuning voor kleine ondernemers.

 

Klaas Dijkhoff minister en staatssecretaris

In het kabinet-Rutte II was Klaas van 2015 tot 2017 staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en korte tijd minister van Defensie.

 

VVD fractievoorzitter

Klaas Dijkhoff is sinds oktober 2017 de fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer.

 

Sociale media

Klaas Dijkhoff is zeer actief op sociale media. Je kunt hem volgen via Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Klaas geeft op zijn accounts regelmatig zijn politieke mening. Hij vindt het leuk om een onderwerp in een wat langer stuk uit te diepen. Ook geeft hij af en toe een inkijkje in zijn persoonlijke leven.

 

Slimste Mens

In 2017 deed Klaas Dijkhoff mee aan het televisieprogramma De Slimste Mens. Nadat hij elf afleveringen op rij in het spel had gezeten, kroonde hij zich tot winnaar. Op dat moment was hij nog staatssecretaris.

Klaas Dijkhoff VVD

Interview Klaas Dijkhoff

 

Klaas, wat wil je bereiken in de politiek?

Ik denk dat mensen alleen gelukkig kunnen worden als ze vrij zijn. Daarom erger ik me kapot aan mensen die de vrijheid van anderen proberen te belemmeren. Zeker als ze daarvoor de macht van de overheid willen gebruiken. Ik wil de vrijheid van mensen dus juist beschermen.

Als fractievoorzitter ga ik over alles en over niks tegelijk. Ik zie het als mijn taak om het team van de fractie goed te laten functioneren, zodat we Nederland beter kunnen maken en de Nederlanders ook kunnen laten zien dat we daarmee bezig zijn.

 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Vaak hoor ik terug dat ik best rustig ben, ook als mijn omgeving gestrest raakt. Ik ben wel wat ongeduldig, waardoor ik de mensen om mij heen soms niet genoeg tijd geef om hun werk te doen.

 

Wat maakt jou een goede volksvertegenwoordiger?

Dat laat ik natuurlijk graag aan de mensen in Nederland over om te beoordelen. Ik doe in ieder geval mijn best om bij alles wat we doen na te blijven denken: wat betekent dit concreet voor mensen? Gaan we de goede kant op met ons land?

Ik sluit liever een compromis dan dat ik tot sint-juttemis wacht op het moment waarop ik voor honderd procent mijn zin kan krijgen. Mensen hebben er namelijk meer aan als ik alvast een gedeelte voor ze binnenhaal. Daarom zit ik ook in de Tweede Kamer. Niet voor mezelf, maar om dingen te bereiken voor mensen.

 

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Als ik vrije tijd heb, dan ben ik het liefst aan het chillen met mijn vrouw en kinderen. Daarnaast probeer ik nog wel eens te sporten, maar ik ga toch liever naar concerten. En naar PSV natuurlijk, samen met mijn broertjes en mijn pa.

Veelgestelde vragen

Is Klaas Dijkhoff getrouwd?

Ja, Klaas is sinds 2017 getrouwd. Samen met zijn vrouw Anouk heeft hij twee dochters, Linde en Amber.

Wie zijn de ouders van Klaas Dijkhoff?

De moeder van Klaas is verpleegkundige en zijn vader is voormalig landmachtmilitair. Klaas werd geboren in het Duitse Soltau, dicht bij de Nederlandse militaire basis. Inmiddels is vader Dijkhoff zelf ook de politiek in gegaan: namens de VVD is hij wethouder in Best.

Wat heeft Klaas Dijkhoff met carnaval?

Klaas is een echte Brabander. Carnaval is daarom deel van zijn leven.

Volg Klaas

Bekijk meer