Stage
Stage Online Campagne

SOLLICITEREN? KLIK HIER

 

Stage in de Tweede Kamer

Ben je student en zoek je een hele toffe stage? Studeer je politicologie, communicatie, bestuurskunde, geschiedenis of een andere toffe studie? Wil jij in het hart van de politiek werken samen met Mark Rutte en Klaas Dijkhoff voor de online campagnevoering? En ben je vanaf september 2019 beschikbaar? Wij zoeken jou!

Het online team zorgt ervoor dat (honderd)duizenden mensen ons online weten te vinden. Via alle gangbare sociale media gaan we in gesprek over alle onderwerpen die voor hen en ons belangrijk zijn. Daarnaast maken wij hele toffe filmpjes, plaatjes en animaties voor de online campagne van de VVD! Daar kan jij aan bijdragen!

 

Wat vragen we van jou

  • Je bent student aan een voor deze stage relevante opleiding op HBO of WO.
  • Je kunt zelfstandig werken, hebt veel energie en stelt de juiste prioriteiten. Ook onder werkdruk werk je accuraat.
  • Dat werkplanning en -tijden kunnen wijzigen is voor jou geen probleem.
  • Je communicatieve vaardigheden zijn goed: je redeneert helder en overtuigend, weet je ideeën goed te verwoorden en beschikt over een vlotte pen.
  • Je bent beschikbaar vanaf september 2019.

 

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een fulltime stage in hartje Den Haag, je stageperiode is tussen september 2019 tot en met december/januari 2020 (overleg is mogelijk)
  • Stagevergoeding
  • Heel veel dingen om te doen en te leren

 

Werkzaamheden

Allereerst bedenk je met het team allerlei plaatjes, filmpjes, verhalen en animaties over onderwerpen die wij belangrijk vinden. Je zult merken dat heel veel mensen deze dingen zien, op Facebook, Twitter, Instagram of onze website. Die mensen vinden daar ook vaak wat van. Soms maken ze een grap, soms hebben ze een vraag, soms zijn ze het simpelweg niet met ons eens. Het is aan jou om daarover met hun op al die kanalen het gesprek aan te gaan. Een soort politieke webcare.

Daarnaast bedenk en maak je samen het met team tv en radio commercials met Mark Rutte en Klaas Dijkhoff. Ook doe je wel eens een live sessie met bewindspersonen en help je met het organiseren bij bijeenkomsten in de Tweede Kamer!

En tot slot ben jij onze politieke oren en ogen op internet. Jij signaleert waar mensen het over hebben. Jij bent waarschijnlijk de eerste die op Twitter ziet dat er iets geks gebeurd is ergens in Nederland. En vervolgens deel je dit met de rest van het team en adviseer je ons hoe we ermee om moeten gaan.

 

Wat ga je allemaal meemaken?

Tijdens je stage roept Mark Rutte een keer ‘hóóóói!!’ naar je, heb je honderden gesprekken met mensen over politiek en kom je erachter dat Jaap Jansen niet alleen belangrijk is op Twitter. Je hebt direct contact met iedereen die er toe doet: van Kamerleden tot onze kiezers. Op Facebook en Twitter, maar ook in het echt. Je leert de politiek aan het Binnenhof kennen als je broekzak. Een onderzoek of opdracht vanuit je opleiding behoort bij ons tot de mogelijkheden.

 

Wat bieden we jou?

Een heel leerzame stage, waarbij je in het midden van politiek Den Haag werkt. Als je niet houdt van hectiek en spanning, dan zit je op de verkeerde plek…

Je doet uitvoerend werk (nieuwsselecties, webcare en bijeenkomsten) en denkt na over toffe content op onze sociale kanalen. En we geven je de kans om analyses te maken van politieke gebeurtenissen, om kansen te signaleren en ook de vrijheid om deze zelf te benutten.

En je komt in een team terecht dat gewoon heel veel plezier heeft, heel veel ideeën heeft en net ietsje anders tegen de politiek aankijkt dan de mannen in pak die je iedere avond op TV ziet.

 

Solliciteren

Wil jij solliciteren voor deze stage? Dat kan via deze link.

Bekijk meer

Heb je vragen over deze vacature? App ons!