Persoonlijk Medewerker Tweede Kamerlid Sven Koopmans

Kamerlid Sven Koopmans zoekt per 1 januari 2020 een persoonlijk medewerker

Heb jij een passie voor politiek? Ben je geïnteresseerd in buitenlandse zaken? Lukt het jou om overzicht te houden wanneer de druk hoog is? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Sven Koopmans is de VVD-woordvoerder Buitenlandse Zaken. Op deze uitdagende portefeuille zoeken we iemand die hem bij kan staan in zijn werkzaamheden. Je moet hierbij denken aan het voorbereiden van debatten, het bijhouden van de agenda en het zicht houden op de vele aspecten die komen kijken bij het Kamerlidmaatschap. Als persoonlijk medewerker ben je het eerste aanspreekpunt en krijg je de kans bij te dragen aan het buitenlandbeleid van de VVD.
Daarnaast zal je Sven kunnen helpen bij het voorzitterschap van de Kamercommissie voor Verzoekschriften en Burgerinitiatieven, van de Nederlandse delegatie naar de NAVO Assemblee, en van de Contactgroep Frankrijk.

Wat heb je nodig?

– Een afgeronde universitaire studie, bij voorkeur gerelateerd aan internationale betrekkingen.
– Je vindt het uitdagend om grote dossiers door te werken; je onderzoeksvaardigheden zijn van hoog niveau.
– Je bent een bewezen organisatorisch talent; administratief kan men op jou rekenen.
– Je kan je vinden in de waarden van de VVD; je bent bij voorkeur al actief geweest voor de partij en/of de JOVD.
– Werktijden in een dynamische omgeving als de Tweede Kamer veranderen voortdurend. Dit is geen probleem voor jou.
– Uitstekende beheersing van de Engelse taal, bij voorkeur ook goede beheersing van Frans, Duits of Spaans. In woord en geschrift.
– Een optimistische houding en een gezonde portie doorzettingsvermogen.

Wat kun je van ons verwachten?

– Een fulltime baan in een zeer uitdagende en bijzondere werkomgeving.
– Een goed salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
– Ruimte om bij te dragen aan het buitenlandbeleid van de VVD.

Hoe ziet je dag er uit?

In de Tweede Kamer is geen dag hetzelfde. Het is dan ook aan jou om er voor te zorgen dat de dag zo soepel mogelijk verloopt. Hiervoor ben je proactief bezig met de verschillende activiteiten die komen kijken bij het Kamerlidmaatschap. Ook volg je het (internationale) nieuws op de voet en zorg je dat mensen of organisaties die in contact willen komen met jouw Kamerlid te woord worden gestaan. Daarnaast probeer je dagelijks een inschatting te maken van de activiteiten die er aan zitten te komen en bereid je die zo veel mogelijk voor. Dat kan gaan om het voorbereiden van debatten, het samenstellen van dossiers of het organiseren van activiteiten. Kortom; je dagen zullen divers zijn en je zult je nooit vervelen.

Solliciteren

Voor vragen kan je terecht bij de huidige persoonlijk medewerker, Ferdy van Tilborg (f.vtilborg@tweedekamer.nl). Solliciteren kan door een motivatiebrief en CV te sturen naar dit emailadres. Dit kan tot en met zaterdag 9 november. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op vrijdag 15 november en de tweede gespreksronde in de week daarna.

Bekijk meer

Vragen over deze vacature?